2017.08.19.: Családok Szent István-napi találkozója

2017.04.08.: Gyalog a halhatatlanságba
2017-04-08
2017.08.23–27.: Egy táborban az ifjakkal
2017-08-27
Show all

2017.08.19.: Családok Szent István-napi találkozója

“A család is… olyan valami az életben, ami becses… Olaj az élet lámpásában.”
Gárdonyi Géza

Szent István napi családi napot szervezett idén első ízben a kovásznai Római Katolikus Egyház, mely alkalommal felkérték a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesület hozzájárulását egy teljesebb program kialakítása végett.

Egyesületünk több kézműves foglalkozásra is nyújtott lehetőséget a délelőtt folyamán, így:
– a nemezelésnél ki-ki készíthetett kis labdát, vagy karkötőt, karperecet, vagy csak egyszerű, díszes képecskét

– a gyöngyfűzést Tasnádi Kinga helyi kézműves vezette. Itt többnyire a lányok időztek, de akadt egy pár fiú, aki türelmesen fűzött, készített.

– a quilling-et Fábián Irma mutatta be az érdeklődőknek. Szebbnél szebb hűtőmágnesek készűltek az érdeklődők keze alatt.

– a bútorfestést is ki lehetett próbálni, kis fadarabokra mintákat, vagy bármilyen elképzelt rajzot készíthettek, akik az asztal mellé fértek (mert sokan érdeklődtek ez iránt is)

– egyik asztalnál társasjátékok várták a résztvevőket. Legnépszerűbbnek a sakk, valamint a malom bizonyult

– középiskolás diáklány segített be a gyermekek körében legnépszerűbb „foglalkozásban”. Pãtrânjel Amanda bonyolította le az arcfestést. A képek magukért beszélnek

 

A családokért elmondott közös imát az ebéd követte, melyet Kiss Gábor és a katolikus kórus több tagja közös erővel állított elő és kínálta a résztvevőknek. A bográcsos, mint mindig, csodás volt, és kellő erőt biztosított a délutáni erőpróbákra.

Ebéd után került sor a:
– kötélhúzásra

– mocsárjárásra


– célbadobásra


– zsákbaugrásra


– lufival való szaladásra


– családi papucsra


– diótörésre


– pantomimra


– lufikígyóra

Aki minden megpróbáltatáson megszerezte a részvételéért járó aláírást, a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend hozzájárulásával ajándék-csomagban részesült.

Napjainkban fontosnak tartjuk, hogy a kötelékek, főként családon belül szorosak legyenek, hiszen egymásra bármikor támaszkodhatunk.
Reméljük lesz ennek még folytatása az elkövetkezendő években is, és sikerül eljuttatnunk üzenetét nagyobb tömegeknek is.