2018.08.25.: Családok Szent István-napi találkozója

2018.07.24.: Videoprojektor és laptop vásárlása
2018-07-24
2018.09.08.: Kovásznai városnapok
2018-09-08
Show all

2018.08.25.: Családok Szent István-napi találkozója

“A hit kegyelem, a gyermek áldás, a család jövő !”

Szent István napi családi napot szervezett immár második alkalommal a kovásznai Római Katolikus Egyház, mely alkalommal felkérték a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesület és a Havadtőy Sándor 109-es cserkészcsapat hozzájárulását egy teljesebb program kialakítása végett.

Amíg a templomkertben a gyerekeket Vincze László bábozó szórakoztatta a “Vitéz László és az elátkozott malom” című bábjátékkal:

, addig a templomban, a felnőtteknek, a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ munkatársai, Kertész Tibor és Marika tartották a “Mit jelent ma Szent István-i szellemben családnak lenni?” című előadásukat, amelyet egy közös ima a családokért követett:

A családokért elmondott közös imát az ebéd követte, melyet Kiss Gábor és a katolikus kórus több tagja közös erővel állított elő és kínálta a résztvevőknek.

 

Ebéd után a gyerekek gyűjthették az aláírásokat a következő feladatoknál:

– csákókészítés

– diótörés

– ikebana készítés

– kavicsművészet

– labirintus

– marokkó

– mentsd a menthetőt

– schull

– titkosírás megfejtése

– Torrence teszt

 

Akinek sikerült gyűjtenie 5 aláírást, mehetett az arcfestéshez

és aki a 10 aláírást megszerezte, jelentkezhetett a meglepetés-csomagért, ami egy, erre az alkalomra személyesített, póló volt.

Ezt a pillanatot meg is örökítettük:

A csoportkép elkészítése után a családi játékokra került sor:

Napjainkban fontosnak tartjuk, hogy a kötelékek, főként családon belül szorosak legyenek, hiszen egymásra bármikor támaszkodhatunk.
Reméljük lesz ennek még folytatása az elkövetkezendő években is, és sikerül eljuttatnunk üzenetét nagyobb tömegeknek is.