2021.02.05. -> 2021.02.08.: Tündérvár téli tábor

2020.12.: Tündérvár ajándékok 2020 karácsonyán
2020-12-25
2021.02.23.: Tündérvár ösztöndíj nagycsaládban élő diákok és egyetemi hallgatók részére – EREDMÉNYEK
2021-02-23
Show all

2021.02.05. -> 2021.02.08.: Tündérvár téli tábor

2021 február 5-én, pénteken vette kezdetét a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesületének téli tábora, melynek helyszíne a Madarasi Hargita Síközpont volt. Mindenki saját lehetőségei szerint érkezett a helyszínre, az estebéd alkalmával találkoztak a tábor résztvevői.

A közös étkezést a bemutatkozó kör követte, mivel idén jelentkeztek olyan családok aki az elmúlt években nem vettek részt a tevékenységeinken.

S. A., orbaiszéki József Attila díjas költő tartott előadást a székely nyelv tájszólásairól. Ki-ki felismerte a saját régiójára jellemző tájszólást, ez adott lehetőséget egy nyitott beszélgetésre az est során.

Másnap a nap nagy részét sízéssel töltöttük. A fiatalok besegítettek a kisebbek tanításában, felügyeletében. A közös estebéd után farsangi mulatságra került sor. Kicsik-nagyok beöltöztek maskaráikba, akinek pedig nem volt, az az egyesület által felkínált jelmezek közül választhatott. Jó hangulatúra sikerült az est, melyet táncmulatsággal zártunk.

Vasárnap a reggelit követően útra kerekedtünk a Székelyek Szent hegyének csúcsára. Történelmi honismereti kiselőadást tartott utunk során Cs. Cs., nagycsaládos édesapa. A legkisebbek is kitartóan gyalogoltak velünk. A csúcsra érvén, sor került a napi ige felolvasására, közös imára, valamint a himnuszaink eléneklésére. A túra végét egy jó hangulatú hócsatával zártuk.  A nap hátralevő részében még lehetett élni a hely adta lehetőségekkel, síztünk a nap végéig.

Este H.A. kincskeresésre hívta a családokat. A nap folyamán a sípályán elrejtett geolokációs kódokat kellett másnap a családok felfedezzék és megfejtsék, igy jutván el állomásról állomásra a végső célig.

Másnap a sípálya nyitásakor kezdetét vette az eszeveszett kincskeresés. A családok apraja-nagyja összefogott, hogy megfejtsék a feladványokat. A nyertes család jutalma: a biztos részvétel a nyári táborunkban.

A kincskeresést a közös ebéd követte, majd a hazautazás.

Az utólag érkezett pozitív visszajelzések alapján újra megerősödött bennünk a közös együttlét szükségessége.  A tábor célja megvalósult, hiszen tartalmas időt töltött együtt a család apraja-nagyja a meghívott ifjakkal.

A folytatás reményében kijelentjük: Jövőben ismét találkozunk!