2021.12.16.: Karácsonyi csomagok (csizmák ovisoknak)

2021.12.03.: BütykKör (Ünnepi kézműves foglalkozás)
2021-12-03
2021.12.01.-21. Alapélelmiszerek “vándorolnak”
2021-12-21
Show all

2021.12.16.: Karácsonyi csomagok (csizmák ovisoknak)

Idén 5. alkalommal sikerült rászoruló kisdiákok/óvodások számára csomagokat juttatnunk az év végéhez közeledve. Próbáltunk olyan családokat felkutatni, ahol több gyermek van egy háztartásban (nagycsaládosok), ahol a szükség mindennapos és/vagy egy szülő neveli gyermekeit.

A városi tanács által meghírdetett pályázat, valamint a Kiacom SRL támogatása révén sikerült elkészítenünk 24 dobozt , amit személyreszabottan állítottunk össze. Minden csomag tartalmazott egy-egy téli cipőt (a gyermek cipőméretét előzőleg megkérdeztük), ceruzát, édességet valamint általunk készített képeslapot. Az átadásra a város központi parkjában került sor az óvoda igazgatónőjének jelenlétében. A szülőket felkértük, hogy jöjjenek a gyermekükkel a karácsonyfa alá, ahol a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesületének tagjai átadták a névreszóló díszes dobozokat.

Ezt a hagyományt szeretnénk a továbbiakban is éltetni, mivel az ezt megelőző alkalmak visszajelzései is arra sarkalnak. Sok gyermek jutott már ilyen módon új, meleg téli lábbelihez, amit sok esetben a szülők nem tudtak volna biztosítani számukra.